Geçici Depolama

Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen serbest dolaşımda olmayan eşya, gümrüğe sunulmasından sonra gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutuluncaya kadar geçici depolanan eşya statüsünde bulunur ve bu şekilde depolama işlemi geçici depolama olarak adlandırılır.

Firmamız, gümrükleme sürecinde malların korunması için geçici depolama çözümleri sunarak, eşyanın müşteriye eksiksiz ve hasarsız teslimatını sağlıyoruz.

Eşyanız Türkiye Gümrük Bölgesi’ne gelmeden önce eşyanızın taşındığı taşıt aracı ile o taşıtta yer alan eşyaya ilişkin genel bilgilerin yer aldığı bir beyan verilir. Bu beyana “özet beyan” denir.

Özet beyanın verildiği tarihten itibaren, eğer eşyanız denizyolu ile geldi ise 45 gün, diğer yollar için ise 20 gün içerisinde eşyanız için “gümrükçe onaylanmış bir işlem ve kullanım” belirlenmesi gerekir. Özet beyanın önceden verildiği durumlarda, bu süreler eşyanız gümrüğe sunulduktan sonra başlar.

Bu süreç içerisinde Türkiye Gümrük Bölgesi’ne gelen eşya, taşıyıcınız tarafından gümrüğe sunulur. Eşyanın gümrüğe sunulmasından gümrükçe onaylanmış bir işlem ve kullanıma tabi tutulmasına kadar olan sürede eşyanız gümrük mevzuatı açısından “geçici depolanan eşya” statüsündedir